Prezadovoljni raftingom na Visočici i Temštici

20. april 2015. 08:30 Društvo Pirot Plus Online

Turistička organizacija Pirot sa saradnicima iz Beograda organizovala je rafting kanjonom reke Visočice. Reprezentativci Rafting Saveza Srbije u četvrtak i petak izveli su probni spust rekom Visočicom, od Vrela do sela Rsovci, a potom su, u subotu, 18.aprila, zajedno sa članovima bugarskih rafting klubova i 12 članova reprezentacije izveli spust od odmarališta Vrelo do sela Pakleštica, sa izmenama, i u nedelju, 19.aprila kanjonom reke Temštice, rekao je Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot.

- Mi smo prezadovoljni, interesantno je da su učesnici reprezentativci naše zemlje i reprezentativnci Bugarske, s tim što je mnogo više došlo iz Bugarske. Ogroman je bio vodostaj, tako da su bugarski reprezentativci odustali od spusta kroz Vladikine ploče. Došli su do sela Rsovci, ali su zbog bezbednosti i rizika procenili da nije bilo mogućnosti da se prođe Vladikina ploča, istakao je Zlatkov.

U nedelju ih je, kako je Zlatkov objasnio, poslužilo vreme, ali su zbog velikog vodostaja na reci Jermi, izveli spust samo na Temštici, od Mrtvačkog mosta do Krivog vira. Ljudi su oduševljeni, a u planu je da baza za rafting sportove bude u Temskoj, a baza za kajak i kajakaše na Vrelu.