Presing - Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota. "Što nas ne ubi, to nas ojača"(F. Niče)

11. jun 2020. 12:38 Presing Pirot Plus Online

Dragi prijatelji. Ovo je današnji razgovor sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem. Ovaj Presing sam razumeo na način, kako ga jedan profesionalni novinar, koji želi da na istinit način razgovara, realizuje.

Imao sam malo vremena da se pripremim, jer sam povratnu informaciju o Presingu dobio juče u 13 časova. Predlog za razgovor sam poslao krajem maja!

Juče Radnički, derbi. Pripremao sam se noćas i jutros rano. Držim do razgovora sa svojim gradonačelnikom i pripremam se savesno, kako bih uspeo da vam razgovorom pošaljemo što više informacija.

U drugom delu razgovora, kada sam preneo svoja i neka vaša pitanja, došlo je do razmimoilaženja. S obzirom na način kako živim, kako radim, koliko mi je istina važna, morao sam da reagujem na neke, neću reći optužbe, već konstatacije. Imao je gradonačelnik pravo da ih kaže, kao što sam i ja imao pravo da odgovorim.

O optužbama da imam još jedan portal, da je taj treći pirotski portal moj, moraće da dokaže, kao što će neke druge optužbe, takodje morati da dokaže. To da li sam unosio paniku ili ne, to ćete vi procenjivati.

 Ja ću uraditi svoj komentar na razgovor, ali ću vas zamoliti, da ne komentarišete ovaj razgovor. Ne želim da se delimo na jedne, druge i treće. Svima je želja da Pirotu bude dobro.

Svaki komentar, bilo kakve sadržine, može da se protumači na različite načine. Molim vas za umerenost i korektnost, molim vas da me razumete, jer je u svemu moja želja bila da od gradonačelnika dobijem odgovore na neka pitanja, na koje ste ili vi insistirali, ili je to život nametao!

Mnogo ćete mi pomoći, ako se ne delimo, najbitnije je da budemo dobri ljudi i dobri Piroćanci!