PRESING! Dr Momčilo Bojkić, v.d. direktor Opšte bolnice Pirot: Nastojimo da menjamo navike nekih ljudi u Bolnici. Akreditacija zdravstvene ustanove je naš dalekosežni posao! Smanjujemo liste čekanja, pedijatri, ginekolozi, radiolozi i dalje kadrovski problem

14. mart 2024. 13:50 Presing Pirot Plus Online

Opšta bolnica Pirot dobila je 9. januara novog v.d. direktora Opšte Bolnice Pirot.  S obzirom na značaj ove zdravstvene ustanove i ranije raskorake u rukovodjenju, smatrali smo da je odlukom da, posle ostavke privremenog v.d. direktora dr Perice Stojanovića, da v.d. direktor bude dr Momčilo Bojkić, specijalista anestezioligije sa reanimatologijom, učinjen pozitivan korak u daljem rukovodjenju ove ustanove.  

  U nastojanjima da pratimo dalji razvoj dogadjaja pod rukovodstvom novog tima, sastavljenog od proverenih specijalista, sa dr Momčilom Bojkićem uradili smo intervju koji je naišao na izuzetno regovanje Piroćanaca, ali i zaposlenih.

  Da li je na to uticalo, samo se po sebi razume, što se radi o Opštoj bolnici i našem zdravlju, da li vam je prekipelo da ste morali da reagujete, tek dr Momčilo Bojkić bio je, slobodno mogu da kažem, ličnost broj jedan u ova nepuna tri meseca ova godine.

  Po dogovoru, juče smo na adresu v.d. direktora Opšte bolnice poslali okvirna pitanja.

 1. Drugi - treći mesec, prva značajna saznanja, ocene na kojima treba raditi da budu bolje.
 2. Preduzete akcije do sada!
 3. Povećanje broj pacijenata cilj
 4. Da li se nešto menja - kadrovi?
 5. LIsta čekanja 
 6. Saradnja sa višim centrima - poznati lekari
 7. Magnet i ostali aparati
 8. Razgovori sa zaposlenima
 9. Sindikati
 10. Kada spajanje Opšte bolnice i Doma zdravlja?
 11. Kada zvanično imenovanje bez ovog VD?

   Smatarali smo da ovaj Presing danas treba da bude u najavi nastojanja za korak dalje u napretku ove, nekada izuzetno poštovane Bolnice.  Iz tih razloga nastojali smo da posle 70-tak dana na čelu Bolnice saznamo prve  detalje o daljem razvoju.

  Danas objavljujemo kompletan razgovor.

Predlažemo da preslušate jer ćete čuti mnogo posebnih detalja, informacija o tome kakve mere preduzima novo rukovodstvo Bolnice i novi direktor.

 Treba očekivati da će za nekoliko meseci Opšta bolnica Pirot, ponovo kao nekada biti u vrhu zdravstvenih ustanova u Srbiji.