Premijerno izvedena predstava pirotskog pozorišta za decu školskog i srednjoškolskog uzrasta "Milica od pepela"

21. januar 2021. 10:19 Kultura Pirot Plus Online

Na sceni Narodnog pozorišta Pirot sinoć je premijerno odigrana predstava “Milica od pepela”, koja je namenjena deci školskog i srednjoškolskog uzrasta. Priča je u stvari moderna verzija bajke “Pepepljuga” koja obrađuje probleme savremenog društva.

U izjavi za medije direktor Narodnog pozorišta Pirot Gradimir Filipović rekao je das u pripreme na ovoj predstavi počele prošle godine, a s obzirom da su mali ansambl dobili su pojačanje, mladog glumca Stefana Milenkovića. Inače, kada je u pitanju reakcija publike, Filipović je zadovoljan i smatra da će se predstava dugo gledati na sceni.

Reditelj David Alić ističe da su srednjoškolci najteža publika i veruje da su uspeli da ih dovedu u pozorište. Predstava je, prema njegovim rečima, moderna verzija “Pepeljuge”, drži elemente bajke, ali ta problematika koju prikazuju se, nažalost, neguje u današnjem društvu.

Tekst je uradila Valentina Velkov koja kaže da je “Pepuljuga” svevremena jer obuhvata širok spektar emocija, pogotovo u adolescentskom periodu. Ona je, kako kaže, želela da je prilagodi našem vremenu i da na pristupačan način mladima i odraslika prikaže problem koji postoji, a koji se odnosi na nedostatak samopouzdanja, problem odrastanja bez jednog od roditelja i vršnjačko nasilje.

Glumica Danica Mitić nije krila zadovoljstvo posle premijere. U izjavi za medije istakla je da je tokom rada na predstavi bilo vrlo inspirativno.

Predstava “Milica od pepela” je 395. premijera Narodnog pozorišta Pirot.