Premijerno izvedena predstava “Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice”

13. oktobar 2021. 08:52 Kultura Pirot Plus Online

Na sceni Narodnog pozorišta Pirot premijerno je odigrana predstava “Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice”. Predstava je autorski projekat reditelja Patrika Lazića i Milene Depolo.

Predstava govori o samoubistvima maloletnih lica pri čemu glumci pokušavaju da kroz studije određenih slučaja saznaju zašto se to dogodilo. Zapravo, kako je prilikom najave ove predstave rekao reditelj Patrik Lazić, ova predstava ne nudi odgovore već postavlja neka pitanja o ovoj temi.

Igraju: Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Milica Filić, Danijela Ivanović i Aleksandar Aleksić.

Reditelj Patrik Lazić posle premijere u izjavi za medije rekao je da svakodnevno tragamo za tim mladim ljudima, “šerujemo” takve objave i pitamo se šta se krije iza tih inicijala, koje su to porodice…? U radu na ovom projektu oni su tražili porodice čije studije slučaja koriste u predstavi, a želeli su da vide šta je sa slučajevima gde odgovora nema i niko ne zna zašto je do samoubistva došlo.

Glumac Aleksandar Radulović ističe da polovinu teksta čine njihovi stavovi o ovoj temi i da, iako je tema teška, pozorište ne služi samo da se čovek nasmeje već i da skreće pažnju na određene probleme.

Glumica Aleksandra Stojanović kaže da je u radu na predstavi bilo vrlo potresno, ali smatra da je dobro da se o tome govori i veruje da su ovom predstavom poslali dobru poruku.

Ovom predstavom počela je 78. sezona pirotskog pozorišta.