Premijerno izvedena predstava "Nemam da platim i neću da platim"

17. maj 2021. 23:00 Kultura Pirot Plus Online

Na sceni Narodnog pozorišta Pirot premijerno je izvedena predstava “Nemam da platim i neću da platim”. Reč je komediji pisca Daria Foa koju je režirao Miloš Jagodić.

Uloge tumače: Aleksandra Stojanović, Zoran Živković, Danica Mitić, Aleksandar Aleksić, Milan Nakov i Danijela Ivanović.

Priča na komičan način prikazuje život siromašnih ljudi i njihovu borbu za egzistenciju.

Glumica Aleksandra Stojanović posle premijere istakla je da je tekst uvek aktuelan i da im nije bilo teško da se pronađu u svojim likovima, s obzirom da je to, kako kaže, nažalost, današnjica. Ona je dodala da su zadovoljni reakcijom publike i saradnjom sa rediteljem, sa kojim sarađuju sedmi put.

Glumac Zoran Živković rekao je da je očekivao ovakvu reakciju publike jer je, s obzirom na sva dešavanja, publici trebala ovakva predstava, koja ničim ne opterećuje i nasmeje ljude.

Reditelj Miloš Jagodić objašnjava da voli takve tekstove i drago mu je što je to komedija kojom je pokušano da se kaže nešto ozbiljno. Jagodić kaže da se trudi da ne bude samo smeh radi smeha, već da kod publike pobudi neke misli, a ovaj tekst je prilagođen sadašnjem trenutku i uvek aktuelan.

Miloš Jagodić sa Ansamblom Narodnog pozorišta Pirot sarađuje sedmi put i kako kaže ovde radi sa prijateljima, a u takvoj atmosferi je sve vrlo jednostavno.

Ovo je bila 397. premijera Narodnog pozorišta Pirot.