Premijerno izvedena predstava "Kako smo spremali Gospodju ministarku". Sjaj i beda pozorišta (života) u moderno doba

14. oktobar 2020. 09:39 Kultura Pirot Plus Online

Uz poštovanje svih promisanih mera, sa smanjenim brojem posetilaca, na sceni Narodnog pozrišta Pirot premijerno je izvedena predstava "Kako smo spremali Gospodju ministarku", po tekstu i u režiji Spasoja Ž.Milovanovića. Ovo je 394.premijera u 77.sezoni Narodnog pozorišta Pirot, a prva nakon vanrednog stanja. 

Pozorište u pozorištu... život u modernom vremenu, nedaće sa kojima se glumci susreću u toku pripreme jedne predstave i života generalno, sve su ovo teme koje su prožete ovim komadom, u humorističnom i satiričnom maniru. 

U već poznatom tekstu Branislava Nušića "Gospodja ministraka", prepliću se i delovi komada Branislava Nedića "Kabare...Kabare", Ane Djordjević "Autoputem", "Škola za Manekene" Spasoja Ž.Milovanovića i "Divine Comedy".

"Svaki od delova predstave igra samog sebe dok igra deo koji igra samog sebe dok se sprema Gospodja Ministarka", poručuje reditelj Spasoje Ž.Milovanović. To deluje nemoguće, ali izvodljivo, jer su se uloge i ličnosti koje su igrali glumci smenjivali medjusobno iz minuta u minut, što je uz jaku životnu poruku, najveća čar večeri.

Pored reditelja, nakon predstave za medije su govorili i glumci Narodnog pozorišta koji su žarko želeli novi glumački izazov. 

Prve repriza predstave "Kako smo spremali Gospodju ministarku" zakazanane su za 14.10 i 15.10.od 19 i 30. Karte se mogu naći na blagaji pozorišta sat vremena pre početka predstave.