Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 05.10.2019. | objavio Plusonline

0

Premijer liga u Moskvi : Uroš Mijalković pobedio Martina Mišela prvaka Evope. Posle tri pobede , Mijalković medju osam najboljih. Poražen je u 4.kolu od Poršaba Zabiolaha iz Irana. Moguć repesaž za bronzanu medalju.

U Moskvi se ovog vikenda održava Premijer liga , najveće svetsko takmičenje posle Olimpijade i Svetskog prvenstva.

  Naš šamion Uroš Mijalković postigao je jedan od najboljih rezultata u poslednje vreme.

 U prvom kolu Mijalković je savladao prvaka Evrope Italijana Martina Mišela sa 2:0. Mijalković je u sledećoj borbi nadvisio Brajana Timemansa iz Holandije  sa 1:0 u izuzetno kvalitetnoj borbi i priredio najveće iznenadjenje na Turniru. U borbi za četvrtfinale i plasman medju osam najboljih na Premijer ligi, Mijalković je pobedio sa 2:1 jednog od najbolje rangiranih karatista Jildašev Danijara iz Kazahstana. U meču za medalju i plasman u polufinale Premijer lige, Mijalković se, posle tri veoma teške borbe  sastao sa šampionom iz Irana  Poršab Zabiolahom. Kazahstanac  je imao borbu manje, bio je slobodan u prvom kolu.

 Naš Mijalković ima priliku da se bori za bronzu ukoliko Poršab u  polufinalu savlada poznatog  Francuza  Da Kosta Džesia koji je u četvrtfinalu savladao svetski priznatog  Isakau Antona  iz Belorusije. U drugom polufinalu  sastaju se dva Japanca,  svetski prvak, Japanac  Ruitaro Aragu  i Shimada Rikito.

 Nenad Djordjević je stalno pratio takmičenje. Kaže da je Mijalković  imao tri teške borbe i da su nastupi bili najbolji u ovoj godini.

–          Uroš je danas eksplodirao. Tri borbe za redom je dobio. Imao je izuzetno jake rivale i pokazao ono o čemu stalno govorim, da je potpuno ravnopravan sa svim svetskim karatistima. Često nedostatak koncentracije, ali i sreće u žrebu, utiču da ne ostvari ono što zaista može. Mijalković se već plasirao medju osam najboljih u Premijer ligi, ili na svetu, jer dolaze najbolji. Čekamo ishod polufinala i priliku da se bori za prvu bronzanu medalju, dakle da bude u četiri najbolja. I ovo do sada, smatra se najboljim Uroševim nastupom  u poslednje vreme, rekao nam je presrećan i ponosan, Nenad Djordjević, Urošev trener.   

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline