Prelepa slika iz Pirota pored Nišave - Jesenji kros okupio preko 2.000 učesnika

22. oktobar 2022. 14:00 Sport Pirot Plus Online

Na pazarskoj strani keja danas je održan Jesenji kros u organizaciji Saveza za školski sport grada Pirota. Ovo je tradicionalno jedna od najinteresantnijih manifestacija za decu, sudeći po broju učesnika, ali i onih koji su došli da proprate događaj.

Zbog korone u prethodne dve godine kros nije održavan. Ovoga puta deca su pokazala da su se uželela ovakvih okupljanja, ali su se i potrudila da pruže svoj maksimum u trkama.

Prema rečima Miroslave Đorđević, koordinatora za školski sport, preko 2000 učesnika je na krosu i iz Pirota šaljemo prelepu sliku sa keja. Na program je 28 trka, od cicibana i cicibanki do trke "Zdrav i sposoban".

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da je puno roditelja, dece, puno osmeha i da nije bitno ko je pobedio, bitno je da se deca druže i raduju. S obzirom da je sport veoma važan lokalna samouprava ulaže mnogo u sportsku infrastukturu kako bi deca imala sve uslove da zdravo i lepo odrastaju, poručio je Vasić.

Nagrade deci koja su bila među prva tri na krosu uručivali su gradonačelnik Vladan Vasić i direktor Sportskog centra Pirot, Nenad Đorđević.

Najbolji maturanti Đorđe Mitov i Goran Radević, učenici Ekonomske škole!

Jana Rančić, Medicinska škola, najbolja maturantkinja.

Najbolje maturantkinje

Vreme je danas takođe bilo pogodno kako bi Jesenji kros bio održan po planu. Prelep ambijent pored Nišave, mnogo dece i roditelja, dobra organizacija i atmosfera... Prenosimo vam detalje kroz fotografije koje smo zabeležili.