Preduzetnici, izuzetna prilika!!! Promocija finansijskih i nefinansijskih programa podrške sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2020. godini

17. jun 2020. 07:46 Privreda Pirot Plus Online

Regionalna razvojna agencija Jug, Ugovorno okružna privredna komora Pirot i Grad Pirot organizuju promociju finansijskih i nefinansijskih programa podrške sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2020.godini. sa posebnim osvrtom na fiskalne pogodnosti, direktna davanja i povoljnim uslovima kreditiranja privrednim subjektima u privatnom sektoru kroz mere i programe kreirane u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19.

 Poziv je upućen , privrednicima  da učestvuju  na promociji navedenih programa dana 18.06.2020. godine u periodu od 11 do 13 časova u svečanoj Sali restorana Nišavska dolina, i na taj način iskoriste priliku da se informišu o aktuelnim programima podrške privrednicima u cilju unapređenja poslovanja privrednih subjekata ili prevazilaženja krize nastale usled pandemije izazvane virusom Covid 19.

 Očekuje se da se skupu obrati i gradonačelnik Grada Pirota Vladan Vasić, predsednik UOPK Pirot Dr Dragan Kostić i direktor Regionalne razvojne agencije Jug, g-din Ivan Mihajlović.

  Planirana promocija programa je u skladu sa strateškim opredelјenjem Vlade Republike Srbije na razvoju konkurentne privrede koja počiva na idejama privatne inicijative I preduzetničkog duha, a ovi paketi podrške imaju za cilj da pruže svim sadašnjim i budućim preduzetnicima finansijsku i nefinansijsku stručnu podršku, da smanje broj neuspelih privrednih subjekata, povećaju broj zaposlenih, podstaknu izvoz i plasman proizvoda i usluga na inostarnim tržištima, te da doprinese njihovom uspešnom poslovanju i opstanku na tržištu, prevazilaženju krize nastale usled pandemije uzrokovane virusom Covid 19, kao i sigurnost da nisu sami u svojim poslovnim poduhvatima.

Na promociji će biti predstavljeni programi podrške peduzetništvu u 2020. godini koje raspisuje Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo privrede i Fond za razvoj na osnovu Uredbi Vlade Republike Srbije.