Predstavom "Ruska smrt - votka i šampanjac" završena Revija malih formi; Gradimir Filipović: Zadovoljni smo realizacijom i izborom komada

04. novembar 2020. 22:44 Kultura Pirot Plus Online

Jedanaesta Revija malih pozorišnih formi završena je predstavom „Ruska smrt – votka i šampanjac“, u kojoj igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić. Tekst za predstavu uradila je Irina Vaskovska, a režiju Andrea Ada Lazić.

Radnja predstave govori o dve sestre koje sanjaju svoje snove o lepoj budućnosti, ali se pojavljuje muškarac i sve ide u drugom pravcu. Iako ozbiljna, mnogo komičnih situacija prožima celu priču.

Po završetku predstave glumac Nebojša Ilić izjavio je da je tema ozbiljna i govori o promašenosti života, odnosno, o onome šta priželjkujemo, a šta nam se zaista dešava.

Glumica Milica Mihajlović ističe da u predstavi možemo da vidimo da svi sanjaju neku ljubav, a nemaju hrabrosti da se u nju upuste.

Glumica Isidora Minić poručila je da čovek treba da bude optimističan, da veruje u bolje sutra i teži ka svojim idealima.

Predstava Ansambla Narodnog pozorišta Pirot „Nema dade, nema bate“, koja je planirana za poslednji dan Revije malih formi, otkazana je zbog bolesti glumca. S obzirom da je ovom predstavom Revija završena Gradimir Filipović, direktor Narodnog pozorišta Pirot, ocenio je ovogodišnju manifestaciju.

Prema njegovim rečima u realizaciju se krenulo sa strahom, zbog epidemiološke situacije, ali su zadovoljni kako je sve urađeno. Preduzeli su i ispoštovali sve propisane mere i smatra da su napravili dobar izbor komada.