Predstavnici Srpske desnice u Beloj Palanci na obeležavanju Dan oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu

11. oktobar 2021. 11:04 Društvo Pirot Plus Online

Danas je polaganjem venaca u parku heroja Vrelo u Beloj Palanci obeležen Dan oslobođenja u Prvom i  Drugom svetskom ratu. Obeležavanju ovih značajnih istorijskih datuma Bele Palanke, Pirotskog okruga i Srbije u organizaciji Opštinskog odbora SUBNOR Bele Palanke a pod pokroviteljstvom Opštine Bela Palanka, vence su položili predstavnici SUBNOR-a Bele Palanke, Pirota i Okružnog odbora, predstavnici Opštine Bela Palanka, udruženja potomaka ratnika kao i predstavnici Srpske Desnice.

Okupljenima se prvo obratio predsednik Opštinskog odbora SUBNOR Bele Palanke, Siniša Živković, koji se zahvalio prisutnim građanima i gostima što su i danas po ovom kišnom vremenu došli da odaju počast poginulim borcima i tako zajednički obeleže ove značajne datume Opštine Bela Palanka. 

Prisutnima se obratio i Milan Petrović, potpredsednik Srpske Desnice, koji je pozdravio prisutne građane i domaćine naglasivši da ih kiša nije danas sprečila da odaju priznanje borcima za oslobođenje Bele Palanke jer je voda izvor života a da život bez slobode nema svrhu, zbog toga se sa ovog mesta zahvaljujemo našim precima na današnjoj slobodi.