Predstavnici lokalne samouprave obišli školu “Mladost”

04. septembar 2012. 11:57 Gradska hronika Pirot Plus Online

Predstavnici lokalne samouprave obišli su danas školu za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost”. Boban Nikolić, član Opštinskog veća resorno zadužen za oblast vanprivrede, tom prilikom podelio je pakete novoupisanim prvacima.

-Na ovaj način želimo da naglasimo da vodimo računa i o ovoj školi , koja ove godine ima 4 upisana prvaka. Lokalna samouprava pomoći će dalji razvoj škole “Mladost” kao servisnog centra ali i kao osnovne i srednje škole. Želim da pohvalim inicijativu direktora koji radi na opremanju i stvaranju savremnih uslova rada u školi. U narednom periodu radićemo na tome da nađemo način za završetak sportske hale u školi i uredjenje školskog dvorišta. Ove godine rekonstruisali smo dimnjak kotlarnice škole, a u narednom periodu priključićemo školu na centralni toplovod-kaže Nikolić.

Đorđe Đorđević, dirketor škole "Mladost", kaže da je tokom leta uređen prostor škole i započeto formiranje Montesori učionice, koja će doprineti lakšem savladavanju gradiva

-Sredstvima koja su obezbedjena putem DILS projekta, opremili smo Montesori kabinet. Ostaje da nabavimo ostatak opreme koji podrazumeva interaktivnu tablu sa komjuterom, koja će olakšati nastavnicima da obradjuju metodske jedinice. Sredstva obezbedjena ovim projektom su 745 hiljada dinara-kaže Đorđević

Tokom leta školu su posetili predstavnici japanske ambasade, kaže Đorđević, i dodaje da očekuje krajem novembra pozitivnu odluku po pitanju projekta kojm je škola konkurisala za grant od 90 hiljada evra. Sredstva su planirana za za kupovinu specijalzvanog vozila i ugradnju lifta u školi. Prema Đorđevićevim rečima u narednom periodu u planu je i opremanje senzorne sobe i školskog dvorišta.