Predstavnici grada Pirota prisustvovali završnoj konferenciji i radnom sastanku sa Božidarom Maljkovićem, predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije

14. maj 2022. 10:01 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na Paliću je 12. i 13. maja,  uz prisustvo partnera i predstavnika gradova učesnika održana završna konferencija Evropske nedelje sporta. 

Manifestaciji su ispred grada Pirota učestvovali Bojan Ranđelović, gradski većnik za vanprivredu i Ivana Jovanović, gradska većnica za sport 

Prilikom otvaranja konferencije prisutnima se obratio Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. On je  istakao  da je tokom Evropske nedelje širom naše zemlje organozovano preko 80 događaja tokom kojih je više od 20 000 učesnika bilo aktivno.

Cilj nam je bio da što više ljudi motivišemo da se bave bilo kojim vidom fizičke aktivnosti i da budu aktivni i upravo zahvaljujući vama, našim partnerima godinama i uspevamo u tome!

Konferenciji su prisustvovali predstavnici gradova Zaječara, Pirota i Sombora, kao i opštine Aranđelovac i Knjaževac koji godinama unazad organizuju brojne aktivnosti tokom Evropske nedelje sporta i na taj način motivišu svoje sugrađane da budu aktivni. Takođe, konferenciji su prisustvovali i partneri ispred Saveza za školski sport Srbije i Beogradskog trkačkog kluba.

Učesnici konferencije su imali priliku da razmene međusobna iskustva i znanja u cilju nastavka promocije zdravog i aktivnog života širom Srbije. Takođe, tokom ova dva dana organizovane su različite tim bilding aktivnosti za sve učesnike.

Konferencija je završena dodelom zahvalnica koje su partnerima uručili predsednik OKS, Božidar Maljković i generalni sekretar OKS, Đorđe Višacki.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije, a osnovni ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.  Evropska nedelja sporta se tradicionalno obeležava širom Evrope od 23. do 30. septembra. Nacionalni koordinatori za našu zemlju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

*Preuzeto sa sajta Olimpijskog komiteta Srbije