Predstavljen rad inspekcijskih službi u januaru''VIDEO''

08. februar 2015. 11:12 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na Konferenciji za novinare predstavljen je rad inspekcijiskih službi u januaru. Dimitrije Vidanović, predsednik Pirotskog upravnog okruga, na samom početku izneo je izveštaj o radu isnspkcijiskih službi na teritoriji Pirotskog upravnog okruga za mesec janaur i istakao da se rad odvijao normalno, da su se vršile kontrole svakodnevno, a kako bi rezultati službi bili bolji pokazuje novina da je pojačana kontrola Inspekcije rada i da je uveden rad u tri smene.

Nakon toga su inspektori prezentovali ostvarene rezultate izvršenih kontrola tokom januara.

Aleksanadar Popović, šef Inspekcije rada pojasnio je donetu odluku o radu ove službe u tri smene. On je ovu odluku objasnio kroz podatak da su tokom dosadašnjih popodnevnih kontrola u 10 nadzora pronašli 6 radnika koji rade na crno.

Snežana Stojanović, šef Veterinarske inspekcije, istakla je rad na otkrivanju, suzbijanju i iskorenjavanju zaraznih i drugih opasnih bolesti gde je njihova služba u 3 dvorišta u Opštini Babušnica dijagnostikovala „brucelozu“ kod ovaca i reagovala u skladu sa Pravilnikom, pored toga je kod 3 uzorka divljih svinja utvrđeno prisustvo larvi „trihinela spiralis“, kao i kod jedne domaće svinje.

Leposava Veljković, šef Sanitarne inspekcije, kaže da se rad službe odvijao po planu, doneto je 5 pisanih rešenja koje se odnose na nevakcinisanje dece i jedno usmeno rešenje o zabrani rada lica zbog kliconoštva, a pored toga bačen je akcenat na kontrolu ugostiteljskih objekta, zdravstva, apoteka i gradskih škola i vanredni nadzor zbog zamućenja vode za piće.

Slobodan Todorović, šef Odseka tržišne inspekcije, rekao je da je u januaru njihova služba kontrolisala kao i do sada cene, promet i sniženja, posebno onih lažnih.