Predstava "Kako su spremali Gospodju Ministarku" uskoro pred Pirotskom publikom

17. septembar 2020. 09:37 Kultura Pirot Plus Online

Nova predstava Narodnog pozorišta Pirot "Kako su spremali Gospodju Ministarku" premijerno bi trebalo da bude izvedena 12.oktobra. Reditelj predstave je Spasoje Ž.Milovanović, koji je i adaptirao tekst. Reč je o komediji koja ne govori samo o gospodji Ministraki već i kako funkcioniše pozorište danas u Srbiji, ali i o svim nedaćama života u duhovitom kontekstu. 

Ovaj komad se već postavlja na sceni, a probe se održavaju svakodnovno. 

Dok smo razgovarali sa rediteljem Milovanovićem, saznali smo da je tekst adaptirao tako da publika sazna kako i na koji način se stvara jedan pozorišni komad. On je istakao da je zadovoljan pripremom, odnosom glumaca prema radu, te da se raduje ponovnoj saradnji sa Narodnim pozorištem Pirot. 

Potsećamo da, povodom početka nove pozorišne sezone, Narodno pozorište poklanja publici dve predstave.

U četvrtak, 17.septembra od 17 sati biće izvedena dečija predstava "Zaglumi se postani, al dete ostani"  u parku na Kaleu.

Predstava "Hasanaginica" biće odigrana u ambijentu tvrdjave na Kaleu, u petak, 18.septembra od 19 i 30 minuta. 

Zbog ograničenog broja posetioca, svi zainteresovani mogu podići besplatne karte u prostorijama Narodnog pozorišta Pirot, svakog dana do 14 sati. Iz ove institucije kulture, naglašavaju da je i dalje obavezno poštovanje svih propisanih, zaštitnih mera prilikom posete pozorištu i predstavama.