Predsednik Opštine, Vladan Vasić, u Altnici Krstić VIDEO

09. maj 2013. 14:52 Privreda Pirot Plus Online

Predsednik opštine Vladan Vasić i njegov zamenik, Branislav Kostić, danas su obišli jedno od najuspešnijih preduzeća u našem Okrugu, Alatnicu Krstić koja proizvodi alate i opremu za gumarsku industriju.Predsednik Vasić je pored ostalog rekao da postoje dva osnovna razloga za današnju posetu ove Fabrike, najpre da se upozna sa osnovnim probemima sa kojima se suočavaju privrednici, a potom i promovisanje lokalne snage i uspešnih preduzeća.

Vlasnik Preduzeća, Zoran Krstić, kaže da se proizvodnja u Fabrici odvija kako za domaće tako i inostrano tržište. Kvalitet proizvoda obezbedjuje dobru poziciju na tržištu i redovno upošljavanje raspoloživih kapaciteta. U planu je dalja modernizacija Fabrike, gde će se posebna pažnja posvetiti nedevno kupljenom Sarlahu.

Direktor Tehničke škole, Aca Božić, smatra da je saradnja sa privrednicima dobra. Prateći njihove potrebe i formirana su i odeljenja tehničar mehatroničar i tehničar za kompjutersko upravljanje. Imajući u vidu specifičnost alatničarske proizvodnje negovanje kadrova je od izuzetnog značaja, kaže Božić.