Predsednik opštine uvodi red!

20. mart 2013. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Preuzeto sa sajta www.pirotskevesti.rs

Na našu adresu stiglo je zanimljivo pismo čitaoca koje u celosti objavljujemo, u nameri da apelujemo na svest pojedinih sugrađana i utičemo na izgradnju pozitivnih navika, koje su nam u vremenima opšte krize i više nego potrebne:

Poštovani,
Obraćam Vam se kako bih ukazao na jednu izuzetno ružnu, ali u našem gradu veoma prisutnu naviku. Radi se o problemu nepropisnog parkiranja automobila čiji smo svedoci svakodnevno.
Kao stanar ulice Nikole Pašića sa ovim problemom i lično sam suočen dugi niz godina. Zbog gomile automobila, bahato parkiranih ispred naših kapija moje komšije i ja veći deo dana jednostavno ne možemo izaći na ulicu. Brojni pokušaji da sugrađanima objasnimo kako ulazi u naša dvorišta nisu mesto za parkiranje uvek su bili uzaludni.
Međutim, slučaj zbog kojeg Vam se ovim putem obraćam je još radikalniji. Pre nekoliko dana vozilo je parkirano i na samom travnjaku kod ulaza u Muzej. Parkirani automobil bilo je službeno vozilo Muzeja! I ko zna koliko bi tu ostalo da u to vreme ulicom Nikole Pašića nije prošao predsednik Opštine gospodin Vladan Vasić. Predsednik Vasić zaustavio je svoj automobil i naredio da se vozilo ukloni i da na lice mesta izađe “pauk” , zajedno sa komunalnom inspekcijom.
Gest predsednika Vasića sa oduševljenjem smo prihvatili nas nekoliko komšija i brojni slučajni prolaznici. Pitanje je, međutim, da li je zaista neophodno da nam lično predsednik opštine pokaže kako je zakon jednak za sve. Gde su nestali naši maniri ako se predstavnici institucija kulture ponašaju na ovakav način? Da li je zaista toliko teško biti fin?

U nadi da ćete ove redove objaviti lepo vas pozdravljam.
Piroćanac