Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ u Pirotu među 11 najboljih u Srbiji

31. januar 2020. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Povodom primene novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja Predškolsku ustanovu „Čika Jova Zmaj“ Pirot ove nedelje posetili su evaluatori koji na terenu prate promene i vaspitno – obrazovni rad. Evaluatori su bili Mirjana Smrekar Stanković, prosvetni savetnik, Gordana Stanković, prosvetni savetnik i Marina Ilić, rukovodilac Školske uprave Leskovac.

U dvodnevnoj poseti evaluatori su obišli vrtiće „Lane“ i „Prvomajski cvet“ gde su pratili aktivnosti u po devet vaspitnih grupa i obavljali intervjue sa stručnom službom ustanove, predstavnicima lokalne samouprave, direktorom Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“, vaspitačima, roditeljima i decom.

Prema rečima predstavnika Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“, a na osnovu spoljnih ocena kontrola i komisija, pirotska ustanova se svrstava u 11 najboljih u Srbiji.

Evaluatori su pratili rad u ova dva vrtića u svim uzrastima, od jaslica do najstarijih vaspitnih grupa. Tom prilikom dogovoreno je sa direktorkom vrtića da tokom sledeće posete, 24. februara, prate aktivnosti u vrtićima „Bambi“, „Zmaj“ i u predškolskoj grupi u Poljskoj Ržani.