Pravo leto ovog vikenda, od srede ponovo "osveženje"

01. jul 2016. 13:05 Društvo Pirot Plus Online

U Srbiji će ovog vikenda biti pretežno sunčano i toplo, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima.

Vetar slab, promenljivog smera.

Jutarnja temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusa, na jugoistoku i jugozapadu Srbije oko 13 stepeni, najviša dnevna od 30 do 35 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u subotu se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme sa retkom pojavom kratkotrajnih poslepodnevnih pljuskova i grmljavine, najviša temperatura od 31 do 35 stepeni.

U nedelju promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično pljuskovi i grmljavina.

U ponedeljak jutro sveže, u toku dana pretežno sunčano, posle podne moguća pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine na jugu i istoku. Zatim, u celoj zemlji sunčano uz postepeni porast temperature.

Prognoza vremena do 31. jula

Olujno leto
Tokom prve dekade toplo i suvo, sa temperaturama od 28 do 33 stepena. Oko 3., 8. i 9. jula moguća je pojava nepogoda praćenih gradom i olujnim vetrom. Od 11. do 18. jula predviđa se toplije, nestabilno s lokalnim pljuskovima.

Do kraja jula toplo, stabilno i suvo s najvišim temperaturama od 29 do 32 stepena. Oko 21., 24. i 29. jula kratkotrajni pljuskovi, a oko 21. i 29. jula i vremenske nepogode praćene gradom i olujnim vetrom.