Poziv srednjoškolcima da učestvuju na nagradnom konkursu Evropski dnevnik

30. novembar 2018. 09:30 Društvo Pirot Plus Online

U EUTEКA bibliotekama širom Srbije počela je promocija nagradnog konkursa EVROPSКI DNEVNIК. Кonkurs je namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije koji se mogu takmičiti pojedinačno ili grupno u kategorijama literarnih i likovnih radova, foto reportaže ili foto-rada kao u multimedijalnim formama.

Publikacija Evropski dnevnik 2018/2019, čije je ovo deveto izdanje, pokriva širok spektar informacija o EU, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je i odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima ali i profesorima kao pomoćno sredstvo u nastavi, koji su danas prisustvovali prezentaciji konkursa koja je održana u Čitaonici Narodne biblioteke Pirot.

Prisutne je ispred organizatora pozdravila bibliotekar Bojana Mitić, koja je napomenula da je pirotska Narodna biblioteka jedana od 48 članica EUTEKA mreže u Srbiji

O propozicijama konkursa, temama, kategorijama kao i ulozi mentora na samom konkursu govorila je Marija Marinković iz EU Info centra iz Niša. Konkurs obuhvata širok dijapazon tema od ekologije do vršnjačkog nasilja

Takodje, srednjoškolcima se pruža mogućnost da svoje misli i ideje predstave na na različite načine, od literalnih, preko likovnih radova do foto rada i multimedije.

Кonkurs je otvoren do 21. februara 2019. godine, a nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja sledeće godine.