Povećano interesovanje za putovanje vozom

03. maj 2013. 11:25 Gradska hronika Pirot Plus Online


Uoči i tokom praznika beleži se povećano interesovanje putnika za železnički saobraćaj. Putnički vozovi na relaciji Niš Dimitrovgrad saobraćaju bez velikih gužvi, kaže Jovan Madić, otpravnik vozova na Železničkoj stanici, i dodaje da su nove dizel motorne garniture i optimalne cene uslovile veće interesovanje putnika za ovaj vid saobraćaja.


-Železnički prevoz postaje sve popularniji zbog nižih cena u odnosu na autobuski. Od Niša prema Pirotu bilo je nešto gužve uoči prvomajskih praznika, očekujemo veći broj putnika početkom naredne nedelje, posle uskršnjih praznika. U tom periodu očekujemo das se studenti vrate na fakultete, oni su ujedno i naši najveći korisnici - kaže Madić.


Madić kaže da se železnički saobraćaj odvija bez kašnjenja i prema utvrđenom redu vožnje


-Iz Niša za Pirot vozovi saobraćaju ujutru u 7 :25 i popodne 15: 25. Tačnije u Pirotu su u 9:55 odnosno u 18 h. Polazak za Niš je svakodnevno iz Pirota u 12:05 i večernji u 19:50. Saobraćaj je tako prilagođen da putnici imaju dalje vezu za Beograd. Prvi voz Sofija- Beograd stiže u Pirot u 21: 45. Voz iz Beograda za Sofiju u Pirotu je u 4 :35. – kaže Madić.