Povećane aktivnosti na kraju školske godine

08. jun 2015. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Dragoslav Mančić, direktor Srednje stručne škole, rekao je gostujući u Jutarnjem programu Plus radija, da su u školi povećane aktivnosti na samom kraju školske godine.

- Već danas maturanti polažu izborne predmete, sastavni deo maturskog ispita, ostali učenici su, zavisno od plana i programa, na blok nastavi i redovnoj nastavi, istakao je Mančić.

Ostale su još dve nedelje do kraja školske godine srednjoškolcima, zvanično deca će 19.juna otići na letnji raspust.

Maturanti Srednje stručne škole u petak su proslavili maturko veče, a prošle nedelje se počelo i sa polaganjem delova maturskog ispita. Prema direktorovim rečima i ove cele nedelje će se maturanti baviti time. Kada je u pitanju predstojeća školska godina i upis nove genracije, Srednja stručna škola će upisati 2 odeljenja.

- U sledeću godinu upisaćemo 2 odeljenja četvrtog stepena - Tehničar za polimere i Tehničar za zaštitu životne sredine. Interesantno je da imamo veliki broj zainteresovanih i učenika i roditelja za smer Frizer. Poslednjih dana puno su se raspitivali za otvaranje ovog trogodišnjeg odeljenja, skupili smo i petnaestak potpisa i svu potrebnu dokumentaciju i poslali Ministarstvu rosvete. Nadamo se da će nam izaći u susret i odobriti da ponovo otvorimo to odeljenje, naveo je Mančić.

Pored ostalog, takmičarska sezona je završena, učenici su ostvarili dobre rezultate i direktor Mančić je izrazio zadovoljstvo njihovim angažmanom oko takmičenja.