Povećana količina otpada u prolećnim mesecima

15. maj 2013. 10:47 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nastavljaju se radovi na ustrojavanju i unapređenju rada Regionalne sanitarne deponije. Zoran Stanković, direktor ovog Preduzeća kaže da su početkom nedelje održana dva sastanka sa predstavnicima Evropske delegacije.


-Prvi sastanak je bio sa MISP timom, to je tim koji je bio direktno zadužen za finansiranje projekat izgradnje Deponije. Tu smo imali sastanak sa komunikacionim timom gde nam je zvanično uručen Komunikacioni plan projekta regionalnog upravljanja čvrstim otpadom u Pirotu. To je nešto što je tim Evropske delgacije uradio u skladu sa svojim obavezama i potpisanim ugovorom sa opštinama koje su učestvovale u izgradnji Deponije. Ovaj plan značiće u narednom periodu za jedno kvalitetnije upravljanje otpadom i jedno uređenije upravljanje otpadom kao i kod konkursa za različite projekte koji će biti realizovani na Deponiji – kaže Stanković.


Stanković kaže da se komunalni otpad dovozi na Deponiju planiranom dinamikom.


-Očekivali smo u prolećnim mesecima povećanu količinu otpada i pripremili smo se za taj povećan dovov. Pirot je pre neki dan imao dovoz od 82 tone u jednom danu što je veće ostvarenje, rekordan dan bio je ponedeljak kad je dovezeno 93 tone otpada iz Pirota. Ali kao što sam rekao to je i bilo za očekivati u ovim mesecima. Dovoz ostalih opština je takođe ustrojen. Babušnica koja se priključila je sve revnosnija u dovozu smeća. Povremeno se javljaju tehnički problemi, recimo Dimitrovgrad je imao problem sa kvarom kamiona, zatim i Bela Palanka, međutim to su uobičajene stvari koje se rešavaju u hodu - doao je Stanković.