Potpisani ugovori sa nosiocima projekata javnih radova VIDEO

28. mart 2013. 13:47 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj Sali Opštine Pirot danas su potpisani ugovori sa nosiocima projekata javnih radova, koji su ove godine odobreni po javnom konkursu opštine Pirot.

Vladan Vasić, predsednik Opštine, ovom prilikom podsetio je da su javni radovi kao mera uvedeni 2010. godine, po ugledu na javne radove koje je organizovala Republika . Vasić kaže da su javni radovi dobra mera za rešavanje nekih problema.

Vasić kaže da se svake godine uvećava iznos sredstava za javne radove i da će se kao mera nastaviti i narednih godina.

Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni eknomski razvoj, kaže da će putem javnih radova biti realizovani projekti u različitim oblastima.

Na ovim javnim radovima biće upošljena nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Realizacija javnih radova počeće 1. aprila, a maksimalna dužina trajanja radova je tri meseca.

Jedan od projekata u okviru javnih radova odobren je Udruženju osoba sa hendikepom “Feniks”. Ana Pecarski Pejčić, predsednica udruženja, kaže da se projekat odnosi na povećanje nivoa pristupačnosti u javnim objektima

Slavica Ćirić, predsednica Udruženja „Grlica“, kaže da projekat koji je odobren ovom udruženjuj predstavlja nastavak prošlogodišnjeg projekta izgradnje pristupnih stepenica do pećinske crkve u selu Rsovci.

Dragan Nikolić iz udruženja prosvetnih radnika „Logos“, kaže da će ovo udruženje u okviru javnih radova realizovati dva projekta.