Potpisani ugovori sa dve mlekare o stipendiranju učenika Mlekarske škole. Socijalno partnerstvo na delu

06. decembar 2018. 12:01 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u Mlekarskoj školi "Dr Obren Pejić" u Pirotu organizovano svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika Mlekarske škole i mlekara „Milkhouse“ iz Niša i „Dis Todorović“ iz Ražnja .

Pored nadležnih iz obe mlekare, potpisivanj su prisustvovali i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Jenaćković sa saradnicima, brojni profesori i učenici škole.

Na početku svečanosti, prisutni su imali priliku da pogledaju kraći film o Mlekarskoj školi.

Prisutnima su se na početku obratili predstavnici mlekara. Marika Todorović, vlasnica Mlekare DIS Todorović iz Ražnja, kaže da u njenoj Mlekari rade brojni bivši učenici pirotske škole i da su sve novine u ovoj Mlekari sprovedene pod nadzorom upravo stučnjaka koji su završili Mlekarsku školu "Dr Obren Pejić". Ova Mlekara stipendiraće učenicu Andru Žikić, učenicu prvog razreda smer Prehrambeni tehničar.

Zvezdan Gavrilović, predstavnik Mlekare Milk house, iz Niša izrazio je zadovoljstvo što njihova Mlekar ima mogućnost da pomogne školovanju kadra koji će u budućnosti omogućiti dalji razvoj mlekarske industrije u Srbiji. Ova Mlekara stipendiraće učenika Djordja Tomića, učenika prvog razreda smer Prehrambeni tehničar.

Direktor Pirotske filijale Nacionalne služabe za zapošljavanje Dragan Jenaćković, istakao je da je ovo jedan praktičan primer socijalnog partnerstva izmedju privrede i prosvete i napomenuo da će ovakvi vidovi partnerstva u budućnosti imati sve veći značaj.

Usledilo je potpisivanje ugovora o stipendiranju. Potpisivanju nažalost nije prisustvovala učenica Andrea Žikić, zbog zdravstvenih problema

Djodju Tomiću, rodom iz Niške Banje, stipendija sigurno mnogo znači kao dalji podstrek u školovanju

Prema najavi direktora škole u planu je saradnja sa još nekoliko mlekara sa područja cele Srbije.