Potpisani ugovori o finansiranju projekata za realizaciju LPA za decu Pirota "VIDEO"

20. april 2016. 15:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Opštine Pirot danas je organizovano potpisivanje ugovora o finansiranju projekata za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu Pirota. Na ovogodišnji konkurs prijavljeno je 36 projekata. Planirana sredstva za ove namene su u iznosu od 2,5 miliona dinara, a ukupno 23 projekata je finansijski podržano.
Milica Golubović, pomoćnik predsednika Opštine za oblast vanprivrede, rekla je da ne postoji važniji zadatak svih nas od poboljšanja kvaliteta i uslova života naše dece i izrazila zadovoljstvo što se od 2005.godine uspešno sprovodi ovaj konkurs.

Tom prilikom Nadica Adamović, šef Službe za dečju zaštitu, istakla je da je ovo jedanaesta godina od kako je počelo finansiranje projekata preko Opštine Pirot u okviru Lokalnog plana akcije za decu. Po ovome naša Opština je jedinstvena u Srbiji.

Predsednik Opštine Vladan Vasić izrazio je zadovoljstvo što Lokalni plan akcije za decu živi već 11 godina i da ukoliko su uspeli da izmame jedan dečiji osmeh i da ga učine srećnim onda je njihov put imao rezultate.

Slavica Stanisavljević jedna je od onih koji su pokrenuli ovu inicijativu i izradu ovog strateškog dokumenta 2004. godine. Ona se ovom prilikom zahvalila svima koji su od početka podržali LPA za decu i koji su učestvovali u njegovoj izradi, posebnu zahvalnost uputila je predsedniku Opštine, Vladanu Vasiću.

Nakon zvaničnog obraćanja predsednika Opštine i saradnika, usledilo je potpisivanje ugovora o finansiranju prihvaćenih projekata.

Po završetku potpisivanja ugovora o finansiranju projekata malo smo porazgovarali i sa onima koji su konkurisali sa svojim projektima i čiji su projekti prihvaćeni.

Među njima je i profesorka muzičke kulture, dr Emilija Popović.

Udruženje žena “Izvorsko zrno” takođe ima jedan vrlo interesantan projekat za decu, o čemu se radi pitali smo Maricu Radovanović, predsednicu Udruženja.