Potpisan ugovor u kupovini dela imovine Prvog maja **VIDEO**

10. septembar 2012. 14:42 Privreda Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Opstine danas je potpisan Ugovor o kupoprodaji dela imovine Industrije odeće Prvi maj izmedju društva sa ograničenom odgovornošu za proizvodnju, spoljnu i unutrašnju trgovinu "AH MURA" iz Inđije i Prvog maja.

Mojca Lukančič ,koja je potpisala ugovor o kupoprodaji smatra da je ovaj poslovni potez od višestruke koristi ,kako za Kompaniju AH tako I sam grad.Ona kaže da je ovaj projekat naišao na podršku lokalne samouprave ,države Srbije,rukovodstva Prvog maja kao i sindikata.

“Ja sam potpuno ubedjena u uspeh ovog projekta i smatram da je on dobar za sve koji su učestvovali u njemu.Dobar je za sindikat, Prvi maj, Pirot, Srbiju,isto tako i za Muru.Na kupovinu smo se odlučili jer smo imali podršku od samog početka.Opstrukcije nije bilo na putu realizacije ove priče I zato ćemo i u buduće lakše raditi kada znamo da imamo maksimalnu podršku relevantnih faktora”-izjavila je posle svečanog potpisivanja ugovora Mojca Lukančič, predstavnica grupacije AH Mura.

Predsednik opštine,Vladan Vasić,poželeo je mnogo uspeha svima koji su učestvovali u ovom projektu.Vasić kaže da je Prvi maj I dalje postoji kao pravno lice a da je veoma važno da je novi strateški partner preuzeo obavezu da u periodu od tri godine uposli 1.350 radika.

Direktor Industrije odeće Prvi maj,Veljko Krstić,ocenio je da je grupacija AH Mura od samog početka bila najozbiljniji kandidat za sklapanje ugovora o kupoprodaji.Napori su urodili plodom i Prvi maj može biti srećan imajući u vidu,pored ostalog, i obaveze koje je kupac preuzeo u delu investicija.