Potpisan ugovor o preuzimanju seoskog vodovoda u Staničenju. Grad Pirot nastoji da u potpunosti vodosnabdevanje bude povereno JP "Vodovod i kanalizacija“

18. januar 2021. 11:53 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Direktor JP "Vodovod i kanalizacija“, Zoran Nikolić, danas je potpisao Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa predsednikom mesne zajednice Staničenje o preuzimanju nadležnosti nad seoskim vodovodom, koji do sada nisu bila pod upravom „Vodovoda“.

Prema rečima gradonačelnika Vladana Vasića, oko 93 posto stanovnika sa teritorije Pirota je pod ingerencijom JP "Vodovod i kanalizacija“. Lokalna samouprava nastoji da u skorije vreme vodosnabevanje u potpunosti bude pod rukovodstvom pirotskog Vodovoda.

Direktor JP “Vodovod i kanalizacija“, Zoran Nikolić, kaže da je Stanjičenje dvadesetdrugo selo sa teritorije Grada koje je potpisalo ovakav ugovor. Prema njegovim rečima postoje nova interesovanja i „Vodovod“ je spreman da izađe u susret i preuzme upravljanje seoskim vodovodima. Rešili smo problem u Ponoru, problem je takođe dugoročan u Jalbotini gde je neophodno dugoročnije ulaganje.

Predsednik Mesne zajednice Staničenje Slobodan Manić, kaže da je saradnja sa „Vodovodom“ i do sada bila dobra i očekuje da će tako biti i nadalje na obostrano zadovoljstvo. Selo nije malo, ima oko 400 punoletnih stanovnika i povećanu stopu nataliteta. Nedostaju neki infrastrukturni objekti koji će unaprediti život mladih u selu, kaže Manić. 

U ovoj godini očekuje se potpisivanje ugovora o preuzimanju još nekoliko seoskih vodovoda