Potpisan sporazum programa i mera zapošljavanja za 2015.godinu VIDEO

04. februar 2015. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Opština Pirot i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Pirot, danas su (04.februara), potpisale sporazum koji se tiče programa i mera politike zapošljavanja za 2015.godinu koji je proistekao iz Lokalnog akcionog plana Opštine Pirot.

Od ove godine u organizaciju navedenih programa Opština i NSZ će ići zajedničkim snagama, Opština sa finansijskom podrškom i Nacionalna služba za zapošljavanje sa tehničkom podrškom, rekao je Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj.

Budžetom za 2015.godinu planirano je 10 miliona dinara za ove namene, a Lokalnim akcionim planom je predviđeno finansiranje za javne radove 3,6 miliona, za stručnu praksu 2,8 miliona, za program samozapošljavanja 2,4 miliona i za program dodele subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih lica 1,2 miliona dinara, naveo je Slaviša Svilarov predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje.

Ove godine Opština Pirot samostalno finansira programe i mere iz lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu, a potpisivanjem ovog sporazuma omogućićemo da NSZ, Filijala u Pirotu, pruži kompletnu tehničku i logističku pomoć Opštini prilikom sprovođenja mera i programa, izjavila je Jelena Kostić, direktorka NSZ, Filijala Pirot.

Predsednik Opštine Vladan Vasić izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje između Opštine i NSZ po pitanju ovako velikog problema sa kojim se suočava Pirot i Srbija. Ovo je jedan od seta mera koje opština želi da postigne i dodao da pored ovoga Opština i sa nemačkom organizacijom HELP takođe razvija ovaj sistem podrške i izrazio nadu da će ih ove mere dovesti do cilja, da poraste broj zaposlenih i da se smanji broj nezaposlenih.

Nakon izjava usledilo je potpisivanje sporazuma.