Potpisan Sporazum o dvojezičnoj nastavi **Video**

02. oktobar 2012. 11:37 Društvo Pirot Plus Online

U svečanoj sali Opštine, juče je potpisan Sporazum o dvojezičnoj nastavi u pirotskoj Gimnaziji. Sporazum su potpisali predsednik opštine Pirot, direktor Francuskog instituta, direktor Gimnazije i predstavnik kompanije "Tigar tajers" u prisustvu francuskog ambasadora.

Predsednik opštine, Vladan Vasić, kaže da je ovo još jedan važana korak kada je reč o međunarodnoj saradnji.

Francuski ambasador Fransoa Gzavije Denio kaže da je Pirot jedan od gradova u Srbiji koji ima razvijenu prekograničnu saradnju, i izrazio je zadovoljstvo što je i kompanija "Tigar tajers" podržala ovaj program.

Direktor Francuskog instituta u Srbiji, Jean Luc Goester, jedan od potpisnika Sporazuma kaže da će insitut pružiti svu neophodnu pomoći kao partner u ovom projektu.

Ljubiša Nikolovski, predstavnik “Tigar tajersa” izrazio je veliko zadovoljstvo što ova kompanija pomaže realizaciju važnog projekta u obrazovanju.

Bratislav Krstić, direktor Gimnazije kaže da Sporazum predstavlja rezultat dugogodišnje međunarodne saradnje.

Prvo dvojezično odeljenje prirodno-matematičkog smera u pirtoskoj Gimnaziji ima 27 učenika, koji na francuskom i srpskom jeziku slušaju nastavu iz hemije, biologije, informatike, računarstva, geografije i građanskog vaspitanja. Dvojezično odeljenje priprema đake za studiranje ili nastavak studija u Francuskoj ili nekoj frankofonoj zemlji.