Postrojenje do kraja godine

19. avgust 2014. 10:09 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predstavnici Regionalne sanitarne deponije posetili su ovih dana Preduzeće “Bankpro” iz Beograda u čijim pogonima se proizvodi sistem za sekundarnu separaciju otpada koji će biti postavljen na našoj Deponiji. Veći deo opreme, negde oko 70 odsto, je završen, kaže direktor Zoran Stanković i napominje da je praktično preostao još onaj deo koji se odnosi na montažu postrojenja što će biti odradjeno na samoj Deponiji.

- Po dobijanju lokacijske dozvole, biće raspisan tender za izgradnju objekta za samo postrojenje. Ukupna vrednost projekta je oko 300.000 evra i finansira se sredstvima Deponije. Očekujemo da ceo projekat do kraja godine bude završen u potpunosti. Za dodatnu opremu konkurisali smo kod Ministarstva poljoprivrede, i to za nabavku specijalnog vozila, posebne linije za tretman PET ambalaže i opreme za specijalizovanu laboratoriju, kaže Stanković.

Stanković napominje da se ovih dana na Deponiju dovoze mnogo manje količine otpada sa područja svih opština, što je u ovom periodu i očekivano.