Postepena normalizacija rada u Domu zdravlja

14. maj 2020. 12:11 Korona virus Pirot Plus Online

Nakon ukidanja vanrednog stanja, a na osnovu instrukcije Ministarstva  zdravlja, Dom zdravlja Pirot postepeno prelazi na uobičajen sistem rada uz maksimalni epidemiološki nadzor i primenu svih protiv pademijskih mera.

Potpuna normalizacija rada neće biti moguća sve dok je u funkciji COVID ambulanta (ambulanta Tijabara).
Aktiviranjem elektronskog sistema za zakazivanje pregleda kod izabranih lekara, pacijenti  od ponedeljka 18. maja mogu  na uobičajen  način da zakazuju preglede kod izabranih lekara (preko call centra ili šaltera ambulanti).

Pacijenti  koji imaju povišenu temperaturu ili neki od simptoma respiratorne infekcije (kijavica, kašalj, kratak dah, bol u grlu...) i  dalje se, bez zakazivanja, javljaju u COVID ambulantu (Tijabara).
Pri dolasku u ambulantu obavezno je nošenje zaštitne maske. Obavezno je poštovanje mera fizičke distance (bez grupisanja, rastojanje od 2 metra). Izbegavati dolazak u ambulantu sa pratnjom, ako je to moguće.

Pacijenti  koji  imaju izabrane lekare u ambulanti Tijabara se zakazuju kod svojih izabranih lekara ali se na pregled javljaju u ambulantu Pazar.

Rad terenskih ekipa je odložen do daljnjeg, dok ne budu stvoreni  uslovi za njihov rad a pacijenti će usluge moći da dobiju u ambulanti 
Pazar.