Poslodavcima prezentovani programi i mere aktivne politike zapošljavanja VIDEO

08. maj 2015. 15:15 Privreda Pirot Plus Online

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Pirot, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Niš, kancelarija u Pirotu i Slobodnom zonom ad Pirot, prezentovala je aktuelne usluge i javne pozive - konkurse za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja za 2015. godinu. Pored predstavnika gore pomenutih subjekata, prezentaciji su prisustvovali i Neda Milanović, direktor Sektora za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere, Tanja Ilić, rukovodilac Centra za dodatno obrazovanje i obuku, Vanja Zlatković, rukovodilac Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI i Dragana Konakov – Radovanović, načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja pri NSZ.

Jelena Kostić, direktorka NSZ, Filijale u Pirotu, kaže da su u toku njihovi konkursi i javni pozivi koji su u sklopu ovog predavanja prezentovani prisutnim poslodavcima, sa ciljem da ih detaljnije upoznaju sa uslugama NSZ za pomenute programe i pozive.

Dr Dragan Kostić, predsednik Regionalne privredne komore Niš, istakao je da je ovo drugo predavanje po redu organizovano za poslodavce i predstavlja dobru prilika za edukaciju i dobijanje odgovora na sva pitanja zainteresovanim.

Jedan od prisutnih poslodavaca, Dragoslav Kostić, vlasnik preduzeća za preradu vune “Kosteks”, rekao je da do sada nije imao sreće sa ovim merama jer je posao sezonski, pa se često mimoilaze sa javnim konkursima što predstavlja problem poslodavcima jer ne mogu da iskoriste pogodnosti pomenutih programa.