Poslednje kolo odlučuje! Sve je moguće. Blačani, ipak, u prednosti. Igraju kao domaćini!

08. jun 2021. 11:39 Sport Pirot Plus Online

Pirotska okružna liga 21.kolo

Pirot: Spartak - Zvezda Blato 3:1

SPARTAК: Jovanović-8, Pešić-7, Božilović-7, Živić-7, Živković-7, Stojić-8, Stojiljković-9 od 83 minut Pešić-6, Durmišević-6,5 (od 58 minut Džunić.S-6,5, Mitić-7,5 od 60 minut Jonić-7 , Stoičev-7.

ZVEZDA: Đošić-7, Đorić-5,5, Taskov,5,5, Stanimirović-6, Stanković-6 od 77 minut Mladenović-6, Dinčić-5,5 od 67 minut Popović-5,5, Jovanović-6, Ćirić-5,5 od 30 minut Rančić-6, Stamenkov-6,5 od 67 minut Stanković.N-6, Đigov-6, Jocić-6,5

Igrač utakmice: Stojiljković Miloš
Gledalaca: Nije bilo.
Strelci Za domaću ekipu Stojiljković u 21 i 78 minutu i Mitić u 41 minutu, za goste Jocić u 84 minutu.
Sudije utakmice:Nonić 8,4, Đorđev 8,3, Rančić 8,2
Delegat utakmice: Živković Aleksandar


Ova utakmica inače bila je derbi ovog kola a možda i celog prvenstva. Gostujuća ekipa nastupila je oslabljena neigranjem najboljeg igrača Marka Кostić zbog obaveza na poslu, dok je domaća ekipa nastupila sa najboljim sastavom. Spartak je igrao bez svoja dva najbolja igrača, golmana i zadnjeg igrača kapitena.
Sam početak utakmice nije pokazao da se radi od derbiju kola, domaća ekipa krenula je silovito prema vratima gostiju a gosti su se organizovano branili. Do 21 minuta, domaća ekipa stvorila je nekoliko šansi ali iste nije uspela da realizuje. U tom minutu dosuđen je slobodan udarac na oko dvadestek metara za domaću ekipu koji je izveo Miloš Stoiljković inače i najbolji akter na ovoj utakmici i postigao pogodak za vodjstvo Spartaka od 1:0.
Ekipa Spartaka nastavila je sa svojim napadima prema vratima gostiju gde je stvorila nekoliko šansi ali nije uspela da poveća rezulatat sve do 41 minuta kada je Mitić povećao rezultat na 2 : 0.
U 45 minutu dosuđen je penal za gostujuću ekipu koji je izveo kapiten Jocić ali je vratar domaće ekipe Jovanović njegov udarac odbranio
U drugom poluvremenu nije pokazana kvalitetna igra zbog umora obeju ekipa.
U 78 minutu, Spartak povećao je svoje vodstvo pogottkom Stoijljkovića za 3 :0, dok je u 84 minutu Jocić smanjio rezultat na 3:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.
Nakon ovog susreta ekipa Zvezde stavila je sebe u nezgodan položaj jer joj je potrebna pobeda u poslednjem kolu prvenstva nad ekipom Pobede iz sela Držina kako bi završila na prvom mestu Okružne lige Pirot i plasirala se u veći rang takmičenja ,, Zonu Istok “.
Bojan Ilić, prvi čovek spartaka, poslao nam je sledeću izjavu:

Ja sam napravio ekipu za Zonu, vratio sam sve naše igrače iz Zone, Lilka iz Gnjilan prvi golman.Neca iz Jedinstva i Noni, Mirča...Videlo se u prijateljskim utakmicama egal smo igrali u pripremnom periodu sa Babušnicom i Jedinstvom.Ali smo kiksnuli prva 4 kola bez golmana.Izgubili smo od zadnje tri ekipe na tabeli!U prvom.delu sezone.Idemo jako da osvojimo Кup grada iznosimo kandidaturu kao favorit,jer smo pobedili ove polusezone Gnjilan, Durković, Blato, Dragoš i to lagano!

Izveštaj Siniša Nikolić

 Foto Bojan Ilić

.................................................................

FK Gnjilan(Gnjilan)- FK Dragoš 4:2 ( 2:1)

Stadion FK Gnjilan

Utakmica igrana po lepom vremenu. Teren travnat , ravan i pogodan za dobru igru. Publika se polako vraća na tribine, oko 50 gledalaca.

GNJILAN Veljković, Marko Marković, Dimitrov, Živković, Stojanović, Matejić, D.Tošić, Radenković. Ž.Tošić, Jordanov, Miloš Marković

 DRAGOŠ Kostić, Mančić, Vučić, Đukić, Đorđević, Petrović, Jončić, Glišić, Stanković, Petrović, Kostić

 Strelci domaći: Marko Marković u 28.min , Matejić 35.min, D.Tošić 83.min, Stanković 88.

Strelci gosti: Kostić 41.min, Đorđević 55.

Sudijska trojka Saša Ristić(glavni), Dejan Tanić (pomoćni), Uroš Marković (pomoćni), Dragan Minčić (delegat)

Dobra igra obe ekipe od samo starta meča,veliki broj šansi na jednoj i na drugoj strani.

U 28. minutu dosuđen slobodan udarac za Gnjilan, sa otprilike 37 metara, Marko Marković snažnim udarcem postiže gol za vođstvo Gnjilana od 1:0.

Inicijativa  domaćih  se nastavlja  .Matejić u 35.minutu postiže gol za vođstvo od 2:0.Grešku domaće ekipe u 41.minutu koristi  Kostić .

Početak drugog poluvremena sa par šansi na obe strane do 55.minuta kada gosti preko Đorđevića izjednačuju rezultat na 2:2.

Utakmica se dalje nastavlja laganim  tempom obe ekipe, bez želje za pogotkom.

Sa par izmena domaća ekipa dobija na svežini u napadu i na sredini što dokazuju nekoliko šuteva  pored gola,prečka i odbrana golmana gostiju.

Preokret nastaje u 83. minutu kada D.Tošić podiže gol za 3:2. Slaviša Stanković pet minuta stavlja tačku na ovaj meč golom za 4:2 za Gnjilan.

Jedna mirna i sportska utakmica, bez incidenata, kako dolikuje ovim ekipama, vođena dobrom sudijskom trojkom na čelu sa Sašom Ristićem.

Tekst i foto Miljan Igić