Posle Zlatibora i Novi Pazar odnosi bod iz Pirota u samom finišu utakmice

21. septembar 2019. 21:48 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije

10.kolo

Radnički Pirot – Novi Pazar 1:1 (0:0)

Subota , 21. septembar ,16 h

Radnički: Šuljagić, Vlajković, Tolić, Dojkić, Spasić, Edoa, Jozeph ( S. Petrović), Marković, Ćirković, Kostić Milutinović ( U. Mirković), Pobulić ( L. Manić) .

Rezerve: Stanimirović, Manić, Radivojević, Radičević, Mirković, Petrović, Spasojević.

Sudije: Pavle Tomić, Goran Božović, Nikola Borović 4.Milan Mitić

Delegat: Blagoje Milošević

Kontrolor: Žarko Anđelković

Fudbaleri Radničkog i ljubitelji fudbala u Pirotu mogu samo da žale za izgubljena dva boda. Ovo je drugi meč u kojem pirotskom timu nezasluženo protivnici "kradu" bodove !!Zašto žaliti? O tome pri kraju izveštaja ! Kada dodje vreme !

Derbi utakmica nije se odlikovala posebnom lepotom i atraktivnim potezima, ili dobro osmišljenim akcijama fudbalera. Teška, rovovska bitka. Namerile su se dve ujednačene ekipe. Očigledan i opravdan obostrani respekt. Medjutim, već u šestom minutu igre kapiten Radničkog, Filip Tolić, posle majstorije kojom je izbacio čak tri odbrambena igrača iz igre dodao je , kao na tacni, loptu do golgetera Radničkog, Spasića, koji sa udaljenosti od samo desetak metara, skoro neometan, šutira pravo u golmana Novopazaraca.

U nastavku utakmice Radnički je imao više od igre. Tešović je postavio dva bloka pred golom Divca . Novopazarci su čekali kontranapade. Domaći su bili bolji, nastavili da stignu do zaslužene pobede. Igrao se 27. minut kada je Spasić posle brzog prodora po desnoj strani odlično dodao loptu do Pobulića koji je i danas pružio sjajnu partiju, ali sada ne pogađa mrežu gostiju sa samo nekoliko metara. Nizale su se akcije Radničkog, bilo je još nekoliko prilika , ali domaći fudbalerima nije ,,išlo,, u završnici . Za razliku od prvog poluvremena kada nisu pogodili okvir Šuljagićevog gola, iako je Radnički istim tempom napadao, gosti su u nastavku igre imali nekoliko prilika .

I konačno, 81. minut ! Usledila je veoma dobra kombinacija fudbalera Radničkog ispred kaznenog prostora gostiju. Lopta je došla do Pobulića , precizan šut u suprotan ugao gola i - PRAVEDAN ISHOD, 1:0 ZA RADNIČKI !

E, a sada , zbog čega konstatacija s početka teksta !! Zašto će Piroćanci žaliti za izgubljenim bodovima.


Tokom čitavog meča videlo se da sudija Pavle Tomić zna svoj posao . Ovo shvatite kako vam je volja. Nije naivan sudija ! Ume! Kreće se dobro, voli da ga ima, ima procene. Ali, često je dozvoljavao "piknik" fudbalera Novog Pazara. Evo nekoliko primera .

Ovi ljudi su pretrčali kilometre!