Posle mnogo godina, ponovo derbi KK Spartak – KK Pirot !!

15. novembar 2019. 09:40 Sport Pirot Plus Online

Druga liga

7. kolo

Subota , 16.novembar 16 h

Subotica KK Spartak - KK Pirot

Pre neki dan, kada sam se čuo sa poznatim Piroćancem cenjenim specijalistom ortopedom Mićom Vidanovićem, koji je stalno "na točkovima" na relaciji Subotica – Beograd, rekao mi je da s nestrpljenjem očekuje dolazak našeg tima. "Ćomi" je dugo godina bio jedan od kreatora politike KK Spartak, sada više nije u takvoj ulozi i nekako lakše čeka susret dva "njegova" tima ! Iako je Spartak ranijih godina bio protivnik Zvezde i Partizana, Subotičani više nemaju takvu ulogu i daleko su od tradicije. Podsetimo nekada davno, KK Pirot i KK Spartak igrali su derbi mečeve ! Bilo nekada !!

U prvoj polusezoni, Subotičani imaju "egal" bilans i sigurno će nastojati da "udju u pozitivu"!

Sa druge strane, Markov tim napravio je kontinuitet dobrih igara, igrači su puni samopouzdanja i spremni da bilo gde i bilo sa kim igraju na pobedu !

Danas, petak, 15. novembar, naši su imali trening, a potom i Konferenciju za novinare.

Stefan Ljubenković, odlični košarkaš je Subotičanin. Neće mu naravno biti lako pred svojima, kao ni dr Mići Vidanoviću, ali, za njega, kao i za ostale klupske drugove dres KK pirot je svetinja, učiniće sve da se bodovi "spakuju" o donesu u Pirot.

Marko Spasić i kada je neizvesno govori uz osmeh i s mnogo vere i optimizma. Smatra da je to jedan od načina da se igra dobro i pobedjuje. Napravljena je dobra atmosfera, vera u kvalitet i pirotski tim spremno odlazi u "Dudovu šumu"!

I jedan kuriozitet koji karakteriše ovaj Klub u kojem se radi vredno, skromno, vodi računa o svemu. Predsednik Dušan Dimitrijević sa saradnicima je najzaslužniji za to.

Neka se zna, nikada, makar poslednjih decenija, košarkaši Pirota nisu putovali na utakmicu dan ranije. Markusovi i Markovi momci danas u 16 časova ulaze u autobus i putuju na sever zemlje. Jedan od najubedljivijih razloga je odluka KK Spartak da se utakmica igra rano, u 16 časova. Da li je moralo tako, možda je Hala zauzeta !

Na dalek put neće krenuti Dimitrije Djordjević, od lekara je dobio još sedam dana poštede i Petar Balović, čija povreda ramena nije sanirana.

Objavićemo u subotu pre 16 časova link kako bi ste mogli da gledate meč iz Subotice uživo !

7.kolo

Rezultati

Sledeće kolo