Posle izuzetno uspešnog vikenda, direktor Mlekarske škole Nenad Djordjević: Nagrade su rezultat predanog rada učenika i profesora

15. maj 2019. 12:09 Društvo Pirot Plus Online

Juče smo na našem portalu objavili saopštenje Mlekarske škole sa domom učenika "Dr Obren Pejić" o nagradama koje su učenici i profesori osvojili proteklog vikenda na raznim takmičenjima. To je bio povod da danas razgovaramo najpre sa direktorom škole Nenadom Djordjevićem ali i sa učesnicima takmičenja.

Direktro Djordjević izuzetno je zadovoljan postignutim rezultatima, koji su rezultat predanog rada kako učenika tako i profesora škole. Samo u takvim uslovima moguće je postići ovakve rezultate, kaže direktor

Iz Prokuplja su, sa tradicionalne „Pogačijade“ pored lepog druženja, razmena ideja i novih tehnoloških inovacija iz pekarstva učenici doneli i nagradu za osvojeno treće mesto u kategoriji najlepše aranžiranog stola. Priliku da učestvuju na ovoj lepoj manifestaciji imalo je deset najboljih učenika sa svojim mentorima Žarkom Stojanovićem i Marijom Antanasijević. Profesorka Anastasijević zadovoljna je onim što su njeni učenici postigli

Razgovarali smo i sa Valentinom Panajotović, učenicom trećeg razreda koja je učestvovala na takmičenju i odatle se vratila puna utisaka i novih ideja. Nada se da će po završetku školovanja naći posao u struci

Profesorka praktične nastave Danijela Đorđević Jovanović vodila je četvoro odabranih učenika na međunarodni Festival mladih pekara Niš 2019. Tamo su prisustvovali radionici izrade ukrasa za slavski kolač i upoznavali se sa novitetima u pekarstvu.

Nakon toga, u subotu 11. maja izuzetan uspeh imali su i stanari Doma pri Mlekarskoj školi koji su na Republičkoj sportskoj Domijadi u Vranju osvojili treće mesto u ekipnoj konkurenciji na takmičenju u stonom tenisu. Takođe, učenik Mlekarske škole Petar Petrović osvojio je treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Učenici su radili pod budnim okom mentora vaspitača Dušana Hristova i upravnika Doma Milana Surlandžisa.

Petar Petrović je učenik četvrtog razreda Mlekarske škole, rodom je iz Leskovca i stanuje u Domu. Posle osvojene prve nagrade na Regionalnoj Domijadi, usledilo je ovo takmičenje gde je u izuzetno jakoj konkurenciji osvoji treće mesto u stonom tenisu.

Кao kruna svega, kao što je i direktor Djordjević rekao, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Mlekarska škola osvojila je dve velike zlatne medalje, dve zlatne medalje i plaketu za kvalitet proizvoda.

Nagrade je u ime škole preuzeo nastavnik – šef proizvodnje Aleksandar Mančić. Predstavnici Mlekarske škole još uvek su u Novom Sadu, tako da smo razgovor sa njima odožili do njihovog povratka u Pirot.