Poseta Univerzitetskoj bolnici u Češkoj dragoceno iskustvo za pirotske lekare. Dečje porodilište Opšte bolnice Pirot medju petnaest najboljih u zemlji.

22. decembar 2016. 17:30 Društvo Pirot Plus Online

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u amfiteatru Opšte bolnice Pirot, bilo je reči o boravku nekoliko lekara u Češkoj, na prestižnoj univerzitetskoj bolnici u Olomoucu.

Direktor Opšte bolnice, Goran Petrović kaže da je ovo nastavak prakse koju Bolnica neguje da lekari stiču nova iskustva u poznatim univerzitetskim centrima.

Dr Bojana Ćirić smatra da se od čeških lekara mnogo toga moglo da nauči i primeni u praksi. Ali, ono što posebno izdvaja jeste izuzetna opremljenost Bolnice u kojoj je boravila i operisala sa svojim kolegama.

O sličnim iskustvima govori i dr Srdjan Denčić. Opremljenost bolnice je na visokom niovou što u mnogome olakšava rada lekara i čini ga efikasnijim.

Dr Vladan Djurov smatra da je edukacija bila od izuzetne koristi. Takodje i on je oduševljen opremljenošću Bolnice u Olomoucu koja prati savremena tehnička dostignuća.

Na konferenciji je bilo reči, pored utisaka o češkoj bolnici , i o uspehu koji je ove godine postiglo Porodilište Opšte bolnice u Pirotu. Našlo se medju 15 najboljih u zemlji. To je svakako veliki uspeh i podstek za dalji rad kaže načelnik Vasil Kirov.

I na kraju pozitivna praksa koju neguje Pirotska bolnica se nastavlja. Posle dobrih rezultata na operaciji kuka nastavlja se saradnja sa Kliničkim centrom iz Niša na operaciji kolena. Pre samog odlaska u operacionu salu novinarima se obratio dr Nebojša Jovanović.

Slike iz Češke