Poreska uprava odlozila blokadu računa AHA Mura "Prvi maj"

20. jun 2014. 13:28 Privreda Pirot Plus Online

Danas je u Beogradu u Poreskoj upravi Republike Srbije održan sastanak na kojem je bilo reči o načinu izmirivanja obaveza koje AHA Mura „Prvi maj“ ima na ime neisplaćenih poreza i doprinosa u prethodna tri meseca u iznosu od 600.000 evra. Slaviša Svilarov, finansijski direktor Kompanije u eksluzivnoj izjavi za Portal Plus online, odmah po završetku sastanka, rekao je da je zadovoljan postignutim dogovorom sa nadležnima u poreskoj upravi.

- Nadležni u Poreskoj upravi prihvatili su naš predlog da prolongiraju blokadu računa firme, na ime poreskog duga, sve dok aktivnosti koje imamo sa SIEPA-om i Ministarstvom ne budu završene. Za to će oni dobiti i odredjene garancije, kaže Svilarov.

Pre sastanka sa predstavnicima Poreske uprave održan je i sastanak u Ministarstvu privrede, kaže Svilarov

- Na sastanku u Ministarstvu privrede rečeno nam je da postoje već neki kontakti sa novim potencijalnim investitorima, što je jedna od opcija. Nekoliko je varijanti na stolu, a nama svaka od njih koja podrazumeva nastavak proizvodnje i očuvanje radnih mesta nama odgovora. Očekuju nas i razgovori sa predstavnicima SBER Banke i Hugo Boss-a, napominje Svilarov.

Na naše pitanje da li planiraju otpuštanje radnika, Svilarov je napomenuo da je kompanija u obavezi da na osnovu ugovora sa SIEPA-om zadrži ovaj broj radnika, ali da buduća dešavanja ništa ne isključuju.

Vladan Vasiž, predsednik opštine Pirot, povodom aktuelnih dešavanja u ovoj kompaniji, kaže da borba tek predstoji.

- Ja se nadam da treba da se uključe i drugi, pre svega Ministarstvo privrede. Ako mogu da pomognu i ljudi iz Pirota dobrodošli su. Videćemo šta će se sve dešavati oko Prvog maja. Za sada prvi potezi su dobri plata je isplaćena, održan je sastanak sa ministrom privrede, danas će biti održan i sastanak sa Upravomprihoda, koja može da blokira Prvi maj, što bi imalo verovatno nesagledive posledice, i očekuje se još neki sastanak sa nadležnima iz Ministarstvom privrede i sa nekim većim naručiocima poslova. Tu smo na korespondenciji sa Ministarstvom privrede i videćemo kako će se sve to zavšiti, kaže Vasić.