Pored velikog napora, radnici Distribucije nisu otklonili kvarove na dalekovodu Zaskovci - Topli Do. Sutra se radovi nastavljaju! Radnici Komunalca ujutru čiste put za Topli Do

26. januar 2021. 21:08 Gradska hronika Pirot Plus Online

Loše vreme, pre svega u planinskim krajevima, najpre kiša, a potom pad temperature prouzrokovalo je da se nakvašeno drveće ledi i zbog jakog vetra lomi.

   U Toplom Dolu i Zaskovcima palo je više od pola metra snega. Zaledjeno drveće pod teretom snega na više mesta palo je i pokidalo dalekovod.

    Posle današnje informacije Miljana Stojanovića, kontaktirali smo našeg dobrog saradnika, čije ime iz razumljivih razloga nećemo objaviti, jer su informacije centralizvane (odlučuje Beograd).

  Ono što nam je rekao, objavili smo!

 Ekipa Distribucije probila se do raskrsnice za Zaskovce i do tog dela popravila kvarove koje je otkrila.

  Sve kasnije, s obzirom na dubok sneg i mrak, otežavalo je rad.

    U 19,21 stigla je očekivana sms poruka!

     Nešo,  ispunjavam obećanje, da ću ti se javiti!

    Nažalost i pored napora ekipa nije uspela da osposobi dalekovod tako da će bez napajanja do sutra ostati i Zaskovci i Topli Do.

    Ljudi su u povratku sa terena, do pre pola sata, pokušavali da reše problem, ali nisu uspeli. Očekujem da će sutra biti rešen kvar ako se vreme ne pogorša.

   Za sada u Pirotu samo ova dva sela nemaju struju.

    Kako nam je danas rekao Boban Tolić, direkor JP Komunalac, iako je rizično teškim mašinama  da prolaze kanjonom  Temštice, ekipa Komunalca će i sutra nastojati da pročisti put. Debljina snežnog pokrivača je veća od pola metra!