Popust na članarinu u Narodnoj biblioteci do kraja maja. Produžen rok i za nagradni konkurs povodom Svetskog dana pisanja pisama

28. maj 2020. 09:53 Kultura Pirot Plus Online

Narodna biblioteka u Pirotu, posle ukidanja vanrednog stanja, počela je, pre oko petnaestak dana redovan rad sa korisnicima.

Prema rečima direktorke Narodne biblioteke, Nadice Kostić radnici Biblioteke period kada se nije radilo sa strankama, iskoristili su za, ne samo fizičko sređivanje fondova, već i kategorizaciju i obradu knjiga i publikacija, kao i za skeniranje i postavljanje na sajt Biblioteke. Takođe završeno je i lektorisanje i korektura knjiga koje će biti objavljene u narednom periodu.

Svi ljubitelji knjiga u Pirotu moći će do kraja maja da se učlane ili da obnove članarinu upola cene, a sve povodom Dana Narodne biblioteke, kaže direktorka Kostić.

Prvobitno je bilo planirano da niže cene članarine traju do 22. maja, ali zbog velikog interesovanja korisnika, akcija učlanjenja po povlašćenim cenama trajaće do kraja meseca, možda i duže.

Takođe, produžen je rok i za konkurs koji je Narodna biblioteka raspisala povodom Svetskog dana pisanja pisama. Rok je produžen do kraja juna.

Povodom Svetskog dana pisanja pisama – 11. maja, Narodna biblioteka Pirot je raspisala nagradni literarni konkurs za najoriginalnije pismo. Zbog velikog interesovanja, rok za slanje pisama je produžen do 30. juna i nije namenjen samo učenicima osnovnih i srednjih škola, već i svima koji bi želeli da napišu nekom pismo.

Koronavirus odložio je neke već isplanirane i ugovorene aktivnosti, ali već radimo na tome da sve to ponovo organizujemo, naravno sve što sada planirano biće održano tek krajem juna ili početkom jula, kaže Nadica Kostić. Ona je posebno istakla, da je povodom Dana Narodne biblioteke Pirot "gost" naše ustanove bio pisac Saša Ilić, dobitnik NIN-ove nagrade za 2019. godinu, koji je u pisanoj formi odgovorio na devet pitanja, a ceo tekst se nalazi na sajtu Biblioteke. 

Saša Ilić - "Čitanje dekonstruiše napetost i mržnju" LINK