Popravljen skener, danas počinju snimanja

09. mart 2015. 10:23 Društvo Pirot Plus Online

Skener u Opštoj bolnici je popravljen i danas je počeo da radi i kako je rekao direktor Bolnice, dr Goran Petrović, hitni pacijenti kod kojih je potrebna dijagnostika skenerom biće odmah pregledani, a ostali pacijenti koji su na stacionarnom lečenju, biće pregledani u roku od tri dana.

S obzirom da svaka glava skenera može da uradi određen broj snimanja, Petrović je izrazio nadu da će racionalnim korišćenjem skenera doprineti dužem trajanju i mogućnosti upotrebe. Pacijenti upućeni na snimanje skenerom deliće se u tri grupe gde će prvu grupu činiti svi hitni pacijenti koji će biti pregledani u roku od 24 sata, drugu grupu će činiti svi ležeći pacijenti koji će biti zbrinuti u roku od tri dana u skladu sa dijagnozom i treću grupu činiće pacijenti koji dolaze ambulantno na zakazane preglede.

Dr Nenad Zdravković, radiolog, istakao je da upute za skener mogu da pišu isključivo lekari specijalisti, a ne lekari opšte prakse i objasnio koji će kriterijumi biti uzeti u obzir prilikom obavljanja pregleda skenerom. Sa jedne strane je potreba da se prištedi upotreba skenera, ali je sa druge strane veoma važno istaći i štetnost snimanja skenerom po pacijenta, iz tog razloga će se skenerom snimati isključivo neophodni slučajevi.