Policijski čas od petka u 17h do utorka do 5 ujutru

14. april 2020. 20:19 Korona virus Pirot Plus Online

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije virusa korona za uskršnje praznike trajaće od petka, 17. aprila u 17 časova do utorka, 21. aprila u 5 časova.

Time će policijski čas za biti produžen sa 64 na 84 sata. To je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u Dnevniku Radio televizija Srbije, a prenosi portal 021.rs.

Govoreći o liturgiji u nedelju, predsednik Vučić  je rekao da još uvek nije donesena odluka o merama.
 
"Podržaću lekare i život, a kakve ćemo mere doneti, videćemo. Da mi sad hapsimo vladike i sveštenstvo, ne pada na na pamet. Uzdam se u patrijarha, razgovaraću sa njim, moliću ga, klečaću pred njim da razume ovo što tražim, jer želimo da pobedi život", naveo je Vučić.
 
Podsetimo, Sinod Srpske pravoslavne crkve zatražio je od državnog vrha da odobri privremeni prekid zabrane kretanja na Uskrs, kako bi pravoslavni hrišćani koji nisu u samoizolaciji mogli da učestvuju na liturgiji na praznik.
 
Iz Kriznog štaba su, međutim, tim povodom poručili da je "svaka nedelja ključna" kada je u pitanju epidemija korona virusa, i da "u skladu s tim treba i da se ponašamo".
 
Epidemilog Predrag Kon je čak naveo da ga je molba Sinoda SPC duboko pogodila, i da je to jedan od razloga zašto je razmišljao o ostavci.

Autor portal 021.rs