Pojačanom kontrolom inspektora u Pirotskom okrugu, ipak, nisu uočene veće nepravilnosti. Više reda u oblasti rada i prometa roba

30. jun 2017. 14:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas je održana redovna konferencija za novinare o radu inspekcijskih službi u Pirotskom okrugu. Načelnica Okruga, Dragana Tončić, saopštila je podatke o radu inspekcija koje se ne oglašavaju putem konferencija za novinare.

Šef Inspekcije rada, Aleksandar Popović, kaže da su inspektori pojačano kontrolisali gradjevinske firme zahtevajući, pored ostalog, da se u ekstremnim vremenskim uslovima striktno poštuju naložene mere u cilju zaštite radnika na otvorenom prostoru.

Popović je rekao da je kontrolom o isplati prazničnih dnevnica uočeno da veliki broj poslodavaca nije ispunio zakonsku obavezu i da su tim povodom preduzete odgovarajuće mere.

Dr Goran Stamenković, iz Odseka za zdravstvenu inspekciju Niš za centralnu i jugoistočnu Srbiju, kaže da je obavljeno više kontrola državnih i privatnih zdravstvenih ustanova i da na sreću nije bilo većih nepravilnosti u Pirotu.

Šef sanitarne inspekcije, Leposava Veljković, kaže da su uglavnom u drugom kvartalu kontrolisane pekare, samostalne trgovinske radnje, a da je započeta kontrola ugostitelja i proizvodjača brze hrane.

Prema rečima Slobodana Todorovića, šefa Tržišne inspekcije, posebnih nepravilnosti u prometu roba nije bilo.