Podnošenje zahteva za elektronske zdravstvene kartice i na šalterima Pošte

08. decembar 2016. 09:30 Društvo Pirot Plus Online

Građani koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja, mogu da urade i na šalterima JP Pošta Srbije u 1.661 poslovnici širom Srbije.

Pravo podnošenja zahteva imaju sva fizička lica koja imaju aktivnu prijavu na zdravstveno osiguranje. Procedura je jednostavna, službenici na šalteru umesto građana popunjavaju zahtev, a potrebno je samo dati na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika (LBO).

Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Na istom šalteru na kom se podnosi zahtev uplaćuju se i troškovi za izdavanje zdravstvene kartice, što predstavlja dodatnu uštedu vremena.

Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog Portala e-Uprava (www.euprava.gov.rs ) počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.

Izvor: http://www.krstarica.com/vesti/srbija/zahtev-za-elektronsku-karticu-preko-saltera-posta/