Podeljeni ugovori o stipendiranju studenata deficitarnih zanimanja

19. mart 2021. 12:43 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U sali Skupštine grada danas je organizovana svečana dodela ugovora o stipendiranju studentima deficitarnih zanimanja. Ove godine raspisan je konkurs za deficitarna zanimanja: diplomirani inženjer informacionih tehnologija, diplomirani informatičar, profesor matematike, profesor fizike, diplomirani inženjer građevinarstva i diplomirani inženjer organizacionih nauka. Na konkurs se prijavilo 14 studenata, a 10 je ostvarilo pravo na stipendiju.

Ovom prilikom studentima su se obratili gradonačelnik Vladan Vasić i Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu.

Milica Golubović je čestitala studentima na dobrim rezultatima zbog čega su, kako kaže, i ostvarili pravo na stipendiju. Ove godine imaju deset novih stipendista i 24 stara, odnosno, onih koji su nastavili da primaju stipendiju, rekla je Golubovićeva.

Gradonačelnik Vladan Vasić je studentima poželeo da što pre završe fakultete i zaposle se u svom gradu. Ovom prilikom Vasić je istakao da je od 2012. do 2021. godine podneto 388 prijava na Konkurs Grada Pirota, a 165 studenata je dobilo stipendije. Iznos stipendije je 9.000 mesečno i isplaćuje se deset meseci.

Ugovore o ostvarivanju prava na stipendiju studentima je uručio gradonačelnik Vladan Vasić.

Prema rečima gradonačelnika Vladana Vasića, u dosadašnjem periodu Grad Pirot je obezbeđivao i jednokratnu novčanu pomoć koju je od 2012. do 2021. dobilo 1280 studenata.