Podeljeni ugovori o realizaciji projekata Lokalnog plana akcije za decu

05. april 2017. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas su potpisani i podeljeni ugovori o finansiranju projekata za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu Pirota. Ove godine prijavljeno je 38 projekata, a ukupna sredstva za ove namene iznose 2,5 miliona dinara.

Nadica Adamović, načelnik Odeljenja dečje zaštite kaže da je ovo dvanaesta godina od kada se potpisuju ugovori o finansiranju projekata LPA za decu i da se svake godine konkuriše sa sve većim brojem projekata.

Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za oblast vanprivrede bila je predsednica komisije koja je ocenjivala projekte. Ovom prilikom rekla je da je 27 projekata podržano, a prednost su imali projekti čiji su ciljevi odgovarali ciljevima samog Lokalnog plana akcije za decu.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da je Pirot jedinstveni grad u Srbiji koji ima Lokalni plan akcije za decu i od 2006. godine do danas podržano je i realizovano preko 200 projekata. On je pozvao i druge institucije i pojedince da se pridruže ovoj akciji i dodao koliko lokalna samouprava izdvaja i za ostale namene u okviru dečje i socijalne zaštite.

Potom je usledilo uručenje ugovora.

Među odobrenim projektima našao se i projekat prof. dr Mirjane Stanković Đorđević o kojem je govorila u izjavi za medije.

Srednja stručna škola takođe je dobila finansijsku podršku Grada za realizaciju njihovog projekta “Znanje je moć”, a o detaljima projekta govorila je Dušica Golubović, sekretar Škole.

Udruženje građana “Roditelj Pirot” realizovaće projekat o dojenju sa kojim nas je upoznala Aleksandra Todorović, predsednik Udruženja.