Počinje kupališna sezona

19. jun 2013. 19:08 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra u izjavi za portal Plusonline kaže da je sve spremno za zvanično otvaranje Gradskog kupališta i početak sezone. Rešeni su problemi koji su nastali na relaciji Hidroelektrana-lokalna samouprava tako da će kupalište zvanično biti otvoreno u petak, dok će ukoliko temperatira vode u toku dana dostigne željenu temperaturu, već sutra posetioci moći da uživaju na bazenu.

- Poslove smo, s obzirom da smo znali da nas očekuje tropski talas, završili u roku od pet dana. Kupalište je puno i jedino temperatura vode nas sprečava da otvorimo kapije za posetioce. Trenutno je voda u bazenu na oko 15 stepeni Celzijusa, ali očekujemo da danas temperatura poraste, tako da možda već sutra primimo i prve kupače, kaže Djordjević.

Djordjević napominje da je očišćena I dezinfikovana obala bazena, hlorisano dno koje je i pošljunčano

- Pošljunčali smo dno sa negde oko 500 kubnih mestara šljunka, danas smo postavili bove. Na kupalištu će i dalje biti obeležene tri zone bezbednosti, zelana je u repu bazena, plava i crvena zona gde je dubina preko dva metra, cilj nam je da kupači koriste zelenu i plavu zonu, s obzirom da one zauzimaju oko dve trećine celog kupališta. Naravno tu su, kao I svake godine spasioci, lekari, higijeničari, redari, oko dvadesetak ljudi će biti angažovano na raznim poslovima, kaže Djordjević.

I ove, kao i ranijih godina najavljen je veliki broj aktivnosti na bazenu

- Tu je tradicionalna besplatna škola plivanja Plivačkog kluba “Sveti Sava” koja počinje sa radom već u ponedeljak, a pored toga biće organizovana i škola vaterpola, akvaaerobik, besplatna škola za rolere. Sve su to zanimljivi sardržaji kojima ćemo animirati posetioce svih uzrasta, ističe director Sportskog centra.

Cena karte nije menjana poslednjih šest godina i iznosi 30 dinara za decu i 60 dinara za odrasle.