Početak realizacije projekta vodosnabdevanja na jesen 2013. godine

30. novembar 2012. 13:04 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na sastanku sa predstavnicima Nemačke razvojne banke KfW I Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, predstavnici JP "Vodovod i kanalizacija" razgovarali su o značajnom projektu vodosnabdevanja koji je vredan blizu 3 miliona evra. Zoran Nikolić, direktor Vodovoda kaže da će prvi deo projekta, a to je zamena azbestnih cevi započeti na jesen naredne godine

- Do kraja 2013. godine biće zamenjeno oko 3 kilometra azbestnih cevi, a u 2014. i preostalih 7 kilometara. Cilj je da se sav azbest u gradu zameni i to će sigurno biti i ostvareno, ističe direktor.

Do kraja 2013. godine počeće realizacija I druga dva projekta u okviru programa, rekonstrukcija Crpne stanice Bberilovac I celokupni monitoring sistema.

- Rekonstrukcija Crpne stanice Berilovac započeće krajem 2013. godine, a posao će biti završen u 2014. Mnogo vremena se gubi na obezbedjivanju pojedinih dozvola, zato su rokovi toliki. Projekat monitoringa sistema je najmanji od svih, tako da su projekcije da će jedini biti završen do kraja sledeće godine, kaže Nikolić

Na sastanku je bilo i reči o još jednom izuzetno značajnom projektu. Ovog puta iz oblasni otpadnih voda. Naime razgovaralo se o projektu izgradnje Generalnog prečistača otpadnih voda. Projekat koji je veoma značajan i vredan, ali za koji je neophodno obezbediti odrejdene tehničke preduslove.